null Beeld

Zo maak je het winnende recept van ‘Over smaak valt te twisten’

Vanavond zitten we weer aan de buis gekluisterd, want om 21.30 uur komen we er achter wie er naar de finale gaat in het populaire programma van Irene Moors en Rudolph van Veen: 'Over smaak valt te twisten'.

In 'Over smaak valt te twisten' gaan kookclubs de culinaire strijd met elkaar aan om gekroond te worden tot Beste Kookclub van Nederland.

Zit jij er ook klaar voor en kom je graag alvast in de juiste sfeer? Zet dan vanavond het winnende gerecht uit aflevering 1 op tafel: Pasta à la carbo met champignons.

Dit heb je nodig:

180 gram conchiglie

1 ui

2 knoflooktenen

1/2 rode peper

80 gram pancetta

6 takjes peterselie

350 gram champignonmix

3 vrije-uitloopeiren

50 gram grana padano

Zelf toevoegen naar smaak

Olijfolie

Peper en zout

Zo maak je het:

1 Kook 500 ml water per persoon met een snufje zout in een pan

met deksel voor de conchiglie en kook deze, afgedekt, 10 – 12 minuten.

Giet daarna af, spoel af onder koud water en laat zonder deksel uitstomen.

2 Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten

van de rode peper en snijd de peper fijn. Snijd vervolgens de peterselie fijn

en de pancetta in heel dunne plakken.

3 Verhit een koekenpan en bak de pancetta 3 – 4 minuten op middelhoog

vuur. Let op: dit kan gaan roken. Schep de pancetta uit de pan en bewaar

apart. Fruit de ui en knoflook 2 minuten op middellaag vuur in het bakvet

van de pancetta. Voeg de champignonmix en de rode peper toe en bak

nog 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout en de helft van de

peterselie.

4 Kluts ondertussen in een kom de eieren. Voeg de helft van de grana

padano, 1 el lauwwarm water per persoon en peper toe en roer door.

5 Haal de koekenpan van het vuur. Verkruimel de pancetta en

bewaar nog even apart. Voeg de conchiglie en het eimengsel toe

aan de champignons en verhit al roerende 1 – 2 minuten tot het ei heel

licht begint te stollen en het een mooie saus wordt. (Let goed op! Zorg

ervoor dat de koekenpan niet te heet is. Het wordt een saus, geen roerei.)

Schep de helft van de verkruimelde pancetta door de saus en breng op

smaak met peper en zout.

6 Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige pancetta,

grana padano en peterselie. Tip! In dit gerecht worden de eieren niet helemaal gegaard.

Voor heel kleine kinderen, zwangere vrouwen en ouderen die soms minder weerstand

hebben is het goed om het eigeel iets verder te garen.

Lees ook:

Rudolph van Veen en Irene Moors dit najaar samen te zien in een kookprogramma

Eerste SBS-programma Irene Moors: De Vreemde Eend

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden