Zo maak je deze heerlijke crackers van pistachenoten en cranberry’s
Crackers kun je ook zelf bakken. Maak ze bijvoorbeeld van pistachenoten en cranberry's. Met Stilton-kaas en peer als heerlijke topping. Ideaal voor op feestjes.
Je maakt deze crackers in slechts 35 minuten.
Dit heb je nodig (voor 24 stuks):
Voor de crackers
- 50 g hazelnoten, fijngehakt
- 50 g zonnebloempitten
- 50 g pistachenoten, fijngehakt
- 50 g lijnzaad
- 100 g sesamzaad
- 50 g gedroogde cranberry’s, fijngehakt
- 50 g havermout
- 80 g havermeel
- 90 boekweitmeel
- 1 tl wijnsteenbakpoeder of ⅓ tl baking soda
- 1 tl zout
- 2 el kokosolie
Voor het beleg
- 4 sappige handperen met schil, elk in 12 dunne plakjes
- 300 g Stilton, in dunne plakjes
- 1 bakje shiso purper
Bereidingswijze crackers van pistachenoten en cranberry’s met Stilton en peer:
- Verwarm de oven voor op 175 °C (heteluchtstand).
- Roer alle ingrediënten voor de crackers in een grote kom door elkaar.
- Voeg beetje bij beetje 125 ml water toe en roer tot een plakkerig deeg ontstaat.
- Bekleed 2 bakplaten met bakpapier en schep op elk de helft van het deeg.
- Leg er een vel bakpapier op en rol het deeg uit tot ± 4 mm dikte.
- Verwijder het bovenste bakpapier en snijd het deeg met een scherp mes in langwerpige, dunne crackers van ± 11x5 cm.
- Bak ze in 15-20 min. in het midden van de oven bruin en knapperig.
- Laat afkoelen, beleg met Stilton en peer en garneer met shiso purper.
Bereidingsduur crackers met pistachenoten en cranberry’s met Stilton en peer 15 min. + 20 min. oventijd + afkoelen.
Glutenvrije variatie: vervang de havermout en het havermeel door glutenvrije versies.
Variatietip: vervang de hazel- en pistachenoten door amandelen en pecannoten en de cranberry’s door fijngehakte gedroogde vijgen. Beleg met brie en rode appel en garneer met tuinkers of cress.
Ziet er goed uit!
Recept | Beanca de Goede
Fotografie | Bart Brussee
Productie | Colette Beyne
Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2020-01. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.
Heb jij het Margriet-kookboek al? Met ruim duizend recepten uit onder meer de Hollandse, Italiaanse en Thaise keuken.
Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.