Zo maak je de lekkerste warme chocolademelk Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Zo maak je de lekkerste warme chocolademelk

De regen klettert tegen het raam, het is grauw buiten en je zet net de televisie aan voor je favoriete serie. Wat is er op dat moment lekkerder dan een warme kop chocolademelk voor jezelf klaarmaken om onder een dekentje op de bank op te drinken? Met deze tips maak je zelf de lekkerste warme chocolademelk.

Gebruik chocola in plaats van cacaopoeder

Dit is misschien wel gelijk de belangrijkste tip. Wanneer je cacaopoeder gebruikt ontstaat er vaak een kalkachtig goedje met korreltjes. Vervang het cacaopoeder door een chocoladereep en je krijgt een mooie, romige chocolademelk.

Pure chocolade

In principe werken alle soorten chocolade voor een lekkere warme chocolademelk, maar door pure chocola te gebruiken wordt het drankje minder zoet en krijgt het een intensere smaak. Vind je de pure chocolade te intens? Dan kun je het altijd naar smaak maken door extra suiker of melk toe te voegen.

Verhouding

De aangeraden verhouding is ongeveer 220 gram chocolade voor één liter melk. Dat is ruim vijftig gram pure chocolade per kop. Ook hierbij kun je natuurlijk met de verhoudingen spelen als je een sterkere of minder sterke chocoladesmaak wil.

Zoetstoffen toevoegen

Wil je je warme chocolademelk extra zoet maken? Voeg dan in plaats van kristalsuiker een keer bruine suiker of honing toe.

Volgorde

Verwarm eerst de melk in een pan met wat suiker. Wanneer de melk heet is voeg je de chocolade toe om die te laten smelten. Gooi niet alles in één keer in de pan. Dan bestaat de kans dat je chocolade aanbrandt.

Maïzena toevoegen

Om je warme chocolademelk lekker dik en zijdezacht te maken kun je wat maïzena toevoegen. Houd een half kopje koude melk apart en klop hier ongeveer twee tot drie eetlepels maïzena door tot het glad is. Voeg dit vervolgens toe aan het mengsel in de pan. Hierdoor krijgt het drankje een substantie die op pudding lijkt.

Snufje zout

Je verwacht het misschien niet, maar door een snufje zout toe te voegen aan je chocolademelk wordt de smaak nog lekkerder.

Extra toevoegingen

De één vindt de klassieke warme chocolademelk perfect, de ander vindt het recept misschien wat saai. Wil je een spannender drankje? Voeg dan eens één van deze kruiden toe aan het mengsel:

  • Nootmuskaat
  • Kaneel
  • Chilipoeder
  • Kardemom
  • Kruidnagel

Bron | Buzzfeed

Sanne van der LindenGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden