null Beeld

Zó maak je de lekkerste gazpacho

Voedzaam, verkoelend en ook nog eens heel lekker. Dat is gazpacho, een koud soepje dat in Spanje als voorgerecht wordt geserveerd. 

Wat heb je nodig?

  • 1 sjalot (gepeld)
  • 1 teentje knoflook (gepeld)
  • 2 paprika's (rood en geel, schoongemaakt)
  • 1 stengel bleekselderij (harde draden verwijderd)
  • 1 komkommer (zonder schil)
  • 1 blik tomatenblokjes (op sap, 400 g)
  • 2 el olijfolie
  • 1 citroen (het sap ervan)
  • tabasco (naar smaak)
  • zout (naar smaak)
  • 1 lente-ui (in ringen)

Extra nodig:

- blender

Heb je de ingrediënten niet in huis? Bestel ze dan hier online bij Albert Heijn

null Beeld
  • Vandaag besteld, morgen in huis
  • Ruim assortiment van AH XL, Gall&Gall en Etos
  • Kies zelf je bezorg- of ophaalmoment

Zo maak je het!

Stap 1: Snijd de sjalot, het teentje knoflook, de rode paprika, de bleekselderij en de komkommer grof en doe in een hoge kan.

Stap 2: Voeg de hele inhoud van het blik tomatenblokjes, de olijfolie en het citroensap toe en mix tot een glad geheel.

Stap 3: Voeg nog ca. een half tot 1 blik water toe om de gewenste dikte te krijgen. Breng op smaak met zout en tabasco en zet minimaal 2 uur koud in de koelkast.

Stap 4: Roer de soep vlak voor het serveren goed door en garneer met ringen lente-ui en miniblokjes van de gele paprika.

Aantal personen: 4 personen

Bereidingstijd: minder dan 30 minuten

KIJK OOK: Makkelijk én klaar: couscous met spinazie en munt

http://www.kijk.nl/video/7Z4qi4fW1DBC

Bron | Cook Love Share

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden