Green Goddess-salade Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Groen, groener, groenst

Zó maak je de Green Goddess Salad, de salade die momenteel het internet over vliegt

Salades zijn gezond, voedzaam en lekker. Maar kun je wel wat inspiratie gebruiken, omdat je een beetje bent uitgekeken op je standaard groene salade of Italiaanse kruidendressing? Als we TikTok mogen geloven, is de Green Goddess Salad dé salade om vandaag nog te maken.

De zoekopdracht #greengoddesssalad levert op TikTok maar liefst 21,1 miljoen resultaten op. We zochten het recept voor je op.

Hoe gezond is de Green Goddess-salade?

De Green Goddes Salad is een recept van de Amerikaanse bakgoeroe Melissa Ben-Ishay. Op TikTok doet ze voor hoe zij die salade met zelfgemaakte pesto maakt en die video is een regelrechte hit. Waarom? Ten eerste ziet de salade er heerlijk fris uit, maar zit het ook nog eens bomvol groenten, vitaminen, mineralen en gezonde vetten. De Green Goddess is eigenlijk een bekende dressing, die je traditioneel met onder meer kookroom, crème fraîche, mayonaise en/of zure room maakt. Maar in de versie van Baked by Melissa gebruik je slankere ingrediënten. Ideaal dus ook als je op de lijn wilt letten. Daarbij is het ook een veelzijdige salade. Je kunt het namelijk gewoon los, op brood, op een cracker, op een wrap of als dip met nachos (ietsje ongezonder wel) eten.

In onderstaande video zie je hoe je de salade maakt. Gaat wel wat snel, dus lees daaronder vooral even welke ingrediënten je nodig hebt en hoe je de salade en dressing maakt.

Deze ingrediënten heb je nodig voor de salade

Kijk vooral naar wat en hoeveel jij lekker vindt. En denk je dat een ingrediënt dat hier niet tussen staat wel erg lekker in de salade zal zijn? Voeg dat dan vooral toe! Het is jouw groene feestje.

Voor de salade:

  • 1 kleine witte kool
  • 1 komkommer
  • 1 bosje verse bieslook
  • 2 à 3 stengels bosui of lente-ui

Voor de dressing:

  • Sap uit 2 limoenen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 sjalot
  • 1 handje walnoten, amandelen en cashewnoten of pompoenpitten
  • 2 handjes verse basilicumbladeren
  • 2 handjes verse spinazie
  • 20 gram edelgistvlokken
  • snufje zout
  • Eventueel 1 jalapeño (om de dressing pittiger te maken)
  • Eventueel ½ avocado (om de dressing romiger te maken)

Zo maak je de Green Goddess-salade

  1. Snijd de witte kool, komkommer, bieslook en bosui of lente-ui in heel kleine stukjes. Gooi alles samen in een grote saladeschaal.
  2. Tijd voor de dressing. Doe eerst alle vloeibare ingrediënten in een blender, of in een kom als je een staafmixer gebruikt. Gooi daarna de rest van de ingrediënten erbij en blend of pureer tot je een vloeibare, dikke dressing hebt.
  3. Proef je dressing even. Mag-ie wat romiger? Doe er dan bijvoorbeeld nog wat avocado bij. Mag het wat pittiger? Misschien maken een paar schijfjes jalapeño het verschil.
  4. Schenk de dressing bij de salade in de schaal en hussel het goed door elkaar.
  5. Eet de salade gewoon zo of op brood, op een cracker, op een wrap of met nacho’s. Eet smakelijk!

Bron | Baked by Melissa, Women’s Health

Faye HeijnisGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden