null Beeld

Zó kun je zelf de lievelingsscones van koningin Elizabeth maken

Is het altijd al jouw droom geweest om een theekransje van koningin Elizabeth bij te wonen? De kans dat je dit een keer zal meemaken is natuurlijk heel erg klein, maar wij kunnen je wel een soort van voorproefje geven.

De chefs van het Britse koningshuis hebben namelijk het recept van de lievelingsscones van koningin Elizabeth gedeeld.

Leuk weetje

Op de Instagrampagina van de koninklijke familie is niet alleen het recept te lezen, maar wordt ook nog eens een leuk weetje gedeeld: ieder jaar blijken er in het paleis maar liefst 27.000 kopjes thee, 20.000 sandwiches en 20.000 stukken taart te worden genuttigd.

Het recept

Nieuwsgierig naar de

scones? Wij hebben het recept hieronder voor je vertaald:

Ingrediënten:

  • 500 g bloem
  • 28 g bakpoeder
  • 94 g boter
  • 86 g suiker
  • 2 eieren
  • 140 ml karnemelk
  • 100 g Sultana-rozijnen (dompel ze 30 minuten onder in warm water)

Zo maak je de scones:

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Mix de bloem, het bakpoeder, de boter en de suiker samen in een kom tot je een ‘kruimelbeslag’ krijgt.
  • Klop in een andere kom de eieren en de melk samen.
  • Voeg het vloeibare beslag bij het droge.
  • Meng het tot het een mooi, glad beslag is.
  • Voeg de rozijnen toe en zorg dat ze goed verdeeld zijn.
  • Haal het deeg uit de kom, druk het plat en bedek met folie. Laat het vervolgens 30 minuten rusten.
  • Rol het deeg uit tot een beslag van 2,5 cm en snij uit in een vorm naar keuze.
  • Laat de scones nog eens 20 minuten rusten.
  • Smeer ze in met eigeel en bak 10-12 minuten in de oven.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in

je mailbox?

Schrijf

je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Instagram

Beeld | Brunopress, iStock

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden