Mango's: zo kun je ze het best bewaren Beeld Getty Images/Westend61
Beeld Getty Images/Westend61

LifestyleEten

Zó kun je een rijpe of harde mango het beste bewaren

Het is altijd een gedoe in de supermarkt: het uitkiezen van de perfecte, rijpe (maar niet té rijpe) mango. Eet je ‘m thuis niet meteen op? Dan kun je een mango het beste op deze plek bewaren.

Als het eenmaal gelukt is om de perfecte mango uit het schap te pakken, wil je natuurlijk weten hoe je hem thuis kunt bewaren. Op een koele plek of juist in de fruitmand? We leggen het uit.

Mango bewaren in de fruitschaal

Niet-rijpe mango’s kun je het beste op kamertemperatuur bewaren, bijvoorbeeld in een fruitschaal. Op deze manier kan de mango wat rijper worden, wat hem die lekkere zoete smaak geeft. Heb je snel een mango nodig, maar is hij nog keihard? Je kunt het proces versnellen door de vrucht in een papieren zak te doen. Wacht niet te lang met het eten van een rijpe mango, want dat komt de smaak niet ten goede. In een fruitschaal kun je een mango ongeveer acht dagen bewaren.

In de koelkast

Een mango in de koelkast bewaren kan ook. Dit is vooral een handige optie als je een rijpe mango niet meteen wilt opeten. De temperatuur in de koelkast vertraagt het rijpen, waardoor je hij ongeveer vijf dagen vers blijft. Eet je de mango niet in één keer, maar heb je hem al in stukjes gesneden? Stop het in een afgesloten zakje en bewaar in de koelkast. Gebruik ze binnen een week en gooi weg als de stukjes wat zuur ruiken.

In de vriezer

Hoewel mango’s in Nederland het hele jaar door te koop zijn, is het best handig om een voorraad in de vriezer te hebben. Zeker als je ze graag in de yoghurt eet of in de blender doet voor een smoothie. Schil een rijpe mango en snijd in stukjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat of bord – afhankelijk van hoe groot je vriezer is – en zet minimaal twee uur in de vriezer. Stop de bevroren stukjes mango vervolgens in een goed afgesloten zakje en bewaar in de diepvries. Op deze manier blijft de mango zeker een halfjaar goed. Het maakt de vrucht iets zachter, maar hij smaakt hetzelfde.

Bron | RealSimple

Maike AbmaGetty Images/Westend61
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden