null Beeld

Zo kies jij de lekkerste watermeloen uit het schap

Bij bessen en ander fruit kun je gemakkelijk zien welke er het lekkerst is. Je ruikt aan het bakje of je ziet het gewoon. Bij een watermeloen is dit heel lastig. Hoe weet je welke de lekkerste watermeloen in het schap is?

Met déze tips kom jij altijd thuis met de lekkerste watermeloen.

Te vroeg geplukt

De watermeloen groeit aan een plant en wordt pas geplukt als hij rijp is. Helaas komt het vaak voor dat watermeloenen te vroeg worden geoogst. Gelukkig kun je dit aan de watermeloen zien. Zoek naar het gele plekje aan de buitenkant van de watermeloen. Hoe geler het plekje, des te rijper hij is. Neem geen watermeloen mee naar huis die een wit of bleek plekje heeft. Dit betekent dat deze te vroeg is geplukt en dus minder zoet is.

Ook het uiterlijk is belangrijk. Ga voor een groene egale en stevige watermeloen, zonder vlekken of beschadigde stukken.

Even kloppen

In plaats van in een watermeloen knijpen, klopt je tegen de vrucht aan. Bij een vlak geluid kun je beter even doorzoeken, want dan is ie nog niet helemaal rijp. Hoor je een hol geluid? Dan kun je hem gelijk meenemen!

Lees ook: Deze dingen kun je het beste eten om gehydrateerd te blijven

De lekkerste watermeloen kiezen door op te tillen

Als je een watermeloen gaat kopen, ga dan niet alleen af op de grootte ervan. Het gewicht zegt namelijk veel meer. Een zware meloen betekent namelijk dat ie vol zit met water en vol is van smaak. Til vergelijkbare watermeloenen op om te voelen hoe zwaar hij is. De regel is: hoe zwaarder de meloen is voor zijn grootte, des te lekkerder hij is.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Favorflav.com

Beeld | iStock

Tanja van Kempen

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden