null Beeld

Woensdag: Speklap met ketjap en spinazie

Categorie: vlees Keuken: Oosters

HOOFDGERECHT - 4 PERSONEN

25 MIN. (ca. 630 kcal p.p.)

5 el olie

4 speklappen

700 g koelverse aardappelschijfjes

1 kg verse spinazie

2 el ketjap

1 el seroendeng

Verhit in een koekenpan 1 el olie en bak de speklappen in 20 min. bruin en gaar. Verhit in een koekenpan 2 el olie en bak de aardappelschijfjes in 8-10 min. goudbruin en gaar. Verhit in een wok de laatste el olie. Voeg de spinazie in porties toe en laat al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Voeg peper en zout naar smaak toe. Schenk de ketjap bij de speklappen en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de spinazie over 4 borden en bestrooi met de seroendeng. Leg er de speklap en aardappelschijfjes bij.

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden