null Beeld

woensdag – Pasta peperonata

Categorie: vlees Keuken: Italiaans

HOOFDGERECHT - 4 PERSONEN

25 MIN. (ca. 625 kcal p.p.)

Ingrediënten

300 g korte pasta, bijv. grote macaroni of penne

4 el olijfolie

4 rundersaucijzen

1 ui, gesnipperd

2 tenen knoflook, geperst

1 gele paprika, in repen

1 rode paprika, in repen

500 g tomaten, in partjes

2 tl balsamicoazijn

2 takjes tijm, alleen de blaadjes

parmezaanse kaas

Bereiding

Kook de pasta in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie en bak de saucijzen in 15 min. bruin en gaar. Verhit in een hapjespan 2 el olijfolie. Fruit de ui met de knoflook. Bak de paprika 3 min. mee. Voeg de tomaat toe en bak in 6-8 min. zacht. Breng de peperonatasaus op smaak met de balsamicoazijn, tijm, zout en peper. Giet de pasta af en schep door de peperonata. Verdeel de pasta over 4 diepe borden en leg er een saucijs bij. Rasp er parmezaanse kaas over.

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden