null Beeld

woensdag – Kipworstjes met Mediterrane rodekoolsalade

Categorie: gevogelte Keuken: Mediterraan

HOOFDGERECHT - 4 PERSONEN

25 MIN. (ca. 475 kcal p.p.)

Ingrediënten

1 kg vastkokende aardappelen, geschild

600 g rodekool, in reepjes

1 ui, fijngesnipperd

2 el rodewijnazijn

6 el olijfolie

3 el oregano of munt, grofgehakt

300 g kipworstjes

2 tl gemalen komijn

Bereidingswijze

Snijd de aardappelen in blokjes. Kook de aardappelblokjes in weinig water met zout 10 min. Meng de rodekool met de ui, wijnazijn en 2 el olijfolie. Schep de oregano of munt met zout en peper naar smaak door. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie en bak de kipworstjes in 6-8 min. bruin en gaar. Verhit in een koekenpan de resterende 2 el olijfolie en bak de aardappelblokjes in 5 min. goudbruin en gaar. Schep er de komijn door en bak nog 1 min. Schep de komijnaardappeltjes op 4 borden en bestrooi met (zee)zout. Leg er de kipworstjes bij en serveer met de rodekoolsalade.

Tip

Voeg aan de salade 75 g fetablokjes toe.

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden