null Beeld

Woensdag – Kipschotel met ijsbergsla

HOOFDGERECHT - 4 PERSONEN 30 MIN. + 20-25 OVENMIN. (ca. 525 kcal p.p.)

Categorie: gevogelte

Keuken: Hollands

4 kipfilets

8 plakjes bacon

2 el olijfolie

1 pot tomatensaus met basilicum (400 g)

2 el rozijnen

1 kg vastkokende aardappelen, geschild

4 el knoflookdressing

1 ijsbergsla, in parten

1 el peterselie, fijngehakt

ovenschaal

Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Bestrooi de kipfilets met zout en peper. Wikkel ze in de bacon en steek vast. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de kipfilets bruin aan. Schenk de tomatensaus in de ovenschaal. Voeg de rozijnen toe en leg de kipfilets erin. Bak de kipfilets in de voorverwarmde oven in 20-25 min. gaar. Kook de aardappelen in 20 min. gaar. Lepel de dressing over ijsbergsla. Bestrooi de kipschotel met de peterselie. Serveer met de aardappelen en de sla.

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden