null Beeld

woensdag: Indische gehaktballetjes met sperziebonen

Categorie: vlees Keuken: Indonesisch

Categorie: vlees

Keuken: Indonesisch

HOOFDGERECHT - 4 PERSONEN

30 MIN. (ca. 850 kcal p.p.)

Ingrediënten

300 g witte rijst

2 el zonnebloemolie

350 g rundergehaktballetjes

2 uien, gesnipperd

2 tenen knoflook, geperst

1 blikje tomatenpuree (70 g)

3 el ketjap manis

1 blik kokosmelk (400 ml)

2 el pindakaas

500 g sperziebonen, schoongemaakt

2 el gebakken uitjes

Bereiding

Kook de rijst volgens de aanwijzingen. Verhit in een hapjespan de olie. Bak de gehaktballetjes bruin aan. Schep ze uit de pan. Fruit de ui en de knoflook in het bakvet. Voeg de tomatenpuree met de ketjap toe en bak 1 min. Schenk de kokosmelk in de pan. Doe de gehaktballetjes met de pindakaas en de sperziebonen terug in de pan. Breng tegen de kook. Draai het vuur laag en stoof de gehaktballetjes met de bonen in 10 min. afgedekt gaar. Breng op smaak met zout en peper. Strooi de gebakken uitjes over de gehaktballetjes en serveer met de rijst. Lekker met sambal.

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden