null Beeld

woensdag: Chili con Carne met ijsbergsla

Categorie: vlees Keuken: Mexicaans

HOOFDGERECHT - 4 PERSONEN

20 MIN. (ca. 795 kcal p.p.)

300 g witte rijst

2 el olie

400 g rundergehakt

2 stazakken HAK Bonenschotel

Chili con Carne (590 g)

1/2 ijsbergsla, in reepjes

2 el knoflooksladressing

4 el zure room

2 el platte peterselie, fijngehakt

Kook de rijst volgens de aanwijzingen. Verhit in een hapjespan de olie en bak het gehakt rul. Voeg de stazakken bonenschotel Chili con Carne toe en verwarm in 4-5 min. op laag vuur, roer af en toe. Meng de ijsbergsla met de sladressing. Verdeel de rijst met de chili con carne over 4 diepe borden en schep er een lepel zure room op. Bestrooi met de peterselie en serveer met de knapperige ijsbergsla.

HAK Bonenschotel

Chili con Carne is heerlijk, gezond, vezelrijk, vetarm en eiwitrijk. In een handomdraai zet je een complete en voedzame maaltijd op tafel. Kijk voor lekkere, makkelijke recepten op www.hak.nl

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden