Witlofsalade met gegrilde peer, druiven & pecannoten
We hebben weer een heerlijke salade voor je om te maken: witlofsalade met gegrilde peer, druiven & pecannoten. Deze ingrediënten combineren goed met de witlof, de honing-geitenkaas en de pompoenpitten.
Deze salade maak je binnen 15 minuten.
Dit heb je nodig (4 personen):
- 4 stevige peren, klokhuizen verwijderd, in parten
- 100 g pecannoten
- poedersuiker
- 5 stronkjes witlof, in lengterepen
- 100 g pitloze rode druiven, gehalveerd
- 250 g honing-geitenkaas
- 2 el pompoenpitten
voor de dressing:
- 2 tl honing
- 2 tl tijmblaadjes
- 2 tl vers citroensap
- 1 el druivenpitolie
- 3 el olijfolie
- versgemalen peper, zout
extra nodig: grillpan
Bereidingswijze witlofsalade:
- Verwarm een grillpan op hoge pit en gril de stukjes peer tot ze mooie grillstreepjes hebben.
- Rooster de pecannoten in een droge koekenpan tot ze gaan geuren en bestrooi ze in de pan met wat poedersuiker.
- Schud de pan een paar keer en wacht net zo lang tot de suiker karamelliseert. Laat de peren en walnoten afkoelen tot lauwwarm.
- Klop intussen voor de dressing de honing, de tijm en het citroensap los en klop er scheutje voor scheutje beide oliesoorten door tot je een lobbige dressing hebt.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de witlofblaadjes over borden en leg de peer, de noten en de druiven erop.
- Verbrokkel er twee derde van de kaas boven en lepel de dressing erover.
- Bestrooi met de pompoenpitten.
- Lekker met toast, bestreken met de rest van de geitenkaas.
Bereidingsduur witlofsalade met gegrilde peer, druiven & pecannoten: ± 15 min.
Ziet er goed uit!
Productie | Colette Beyne
Fotografie | Maarten van der Wal
Styling | Cindy Berg
Foodstyling | Cees van Asperen
Receptuur | Beanca de Goede
Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2019-42. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.
Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.
"
"