null Beeld

Wil jij de lekkerste gehaktbal van Nederland maken? Híer is het recept

Of je het nu op een snee wit brood eet, uit het vuistje óf ondergedompeld in een kuiltje jus: een gehaktbal kan ontzettend lekker zijn. Voor iedereen die z’n gehaktbal wil perfectioneren en de lekkerste gehaktbal van Nederland wil maken, hebben wij een heerlijk recept gevonden.

Deze gehaktbal smaakt namelijk precies zoals oma ‘m vroeger maakte…

Wat heb je nodig?

Om de lekkerste gehaktbal van Nederland te maken, heb je echt geen ingewikkeld recept nodig. Zorg ervoor dat je eerst deze ingrediënten in huis haalt, voor het maken van vier ballen:

  • 500 g half-om-half gehakt
  • 1 ui (fijngesnipperd)
  • 1 ei
  • Paneermeel (of beschuitje)
  • Peper en zout
  • Boter
  • Optie: voeg nog wat ketjap manis, een beetje sambal of mosterd toe voor een pittige bal.

Lees ook: Ikea doet verrassende onthulling over de Zweedse gehaktballetjes

De lekkerste gehaktbal van Nederland maak je met dit recept

Maak vier ballen van het gehaktmengsel (gehakt, ei, ui, paneermeel en peper en zout). Laat ondertussen een flinke klont boter smelten in een braadpan. Bak de ballen rondom bruin. Voeg daarna een half kopje heet water toe en laat de ballen gaar stoven op laag vuur. Als je ze laat koken, verliezen ze veel vocht en worden ze droog. En dat willen we natuurlijk niet. De gehaktballen zijn de volgende dag op z’n lekkerst!

Beeld | Getty

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden