Weer eens wat anders: kerstsangria met cranberry’s
Tijdens kerst denken we natuurlijk als eerste aan eten, maar ook iets lekker drinken hoort er natuurlijk bij, zoals lekkere wijn of heerlijke kerstsangria met wat fruit.
Lekker fris met cranberry's.
Benodigdheden kerstsangria:
- 300 ml cranberrydrank
- 25 g basterdsuiker
- 1 fles fruitige rode wijn
- 50 ml sinaasappellikeur
- 1 sinaasappel, in dunne plakjes
- Handjevol cranberry's (uit de diepvries is prima!)
- 1 rode appel, ongeschild in partjes
- 1 kaneelstokje + extra om te serveren
- Snufje nootmuskaat
- Ijsblokjes om te serveren
Voorbereiden
Je kunt de sangria het best een aantal uur van tevoren voorbereiden. De heerlijke kerstdrank heeft dan voldoende tijd om in te trekken en zal nog lekkerder smaken. Wij raden aan minimaal vier uur van tevoren te starten met het recept voordat je een glaasje neemt. Het heerlijke kerstrecept is verder zeer eenvoudig te bereiden.
Zo maak je de sangria:
- Verwarm 50 ml van de cranberrydrank
- Los de suiker erin op
- Meng alle ingrediënten in een grote kan
- Laat het drankje ± 4 uur intrekken in de koelkast
Serveren: doe ijsblokjes in de kan en zet de extra kaneelstokjes als roerstokjes in de glazen.
Lievergeen alcohol?
Veel mensen drinken sangria met alcohol en in dit recept van de kerstsangria staat dat je sinaasappellikeur moet toevoegen. Wil je toch liever sangria zonder alcohol drinken? Dan kun je het beste de wijn en de likeur weglaten en 1 liter cranberrydrank gebruiken. Daarbij voeg je als laatste ± 300 ml Sprite of 7-up toe voor het beste resultaat.
Of juist wat meer alcohol?
De ene persoon houdt van sangria met alcohol, de andere van sangria zonder alcohol en nog iemand anders van sangria met extra alcohol. Iedereen heeft zijn of haar eigen voorkeur en daarom is het ontzettend leuk dat iedereen de kerstsangria naar eigen smaak kan maken. Ben je dol op sangria met alcohol en wil je de kerstsangria nog meer pit geven? Voeg dan voor een stevige sangria nog 50 ml rum toe.
Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2020-52. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.
Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.
Foodstyling |Gees van Asperen
Recepten | Dosia Brewer en Gees van Asperen
Productie | Colette Beyne
Fotografie | Maarten van der Wal