Weekmenu 41 donderdag – Biologische biefstuk met pittige tomatensalsa en sperziebonen
HOOFDGERECHT - 4 PERSONEN
25 MIN. (ca. 355 kcal p.p.)
Categorie: vlees
Keuken: Hollands
200 g pandan zilvervliesrijst (AH puur&eerlijk fairtrade)
4 biefstukken op kamertemperatuur (a 150 g, AH puur&eerlijk biologisch)
1 el wokolie
4 el zoete chili-saus
6 trostomaten (AH puur&eerlijk biologisch)
½ limoen (schoongeboend)
5 g verse koriander (grofgesneden)
300 g sperziebonen (AH puur&eerlijk biologisch)
Kook de rijst. Giet af, laat staan tot gebruik. Bestrijk de biefstukken met de wokolie en 1 el chilisaus. Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Meng de tomatenblokjes met de rest van de chilisaus. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp en 2 el sap toe samen met de koriander. Breng de salsa op smaak met peper en zout. Kook de sperziebonen in 8 min. beetgaar. Verhit de grillpan op hoog vuur en grill de biefstukken 4-6 min. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat het vlees 5 min. rusten onder een deksel of aluminiumfolie. Serveer de biefstukken met de salsa, rijst en sperziebonen.
Tip: Grill de biefstuk op de barbecue!