null Beeld

Week 51 Maandag – Rood uientaartje met ricotta

Rood uientaartje met ricotta. Categorie: vegetarisch

Keuken: Mediterraan

HOOFDGERECHT - 4 PERSONEN

20 MIN. + 30 OVENMIN. (ca. 725 kcal p.p.)

Categorie: vegetarisch

Keuken: Mediterraan

Ingrediënten:

8 plakjes bladerdeeg

3 el olijfolie

600 g rode ui, in ringen

4 eieren

250 g ricotta

50 g parmezaanse kaas, geraspt

2 tl gedroogde tijm

200 g ijsbergsla

3 el yoghurt sladressing

4 ingevette taartvormpjes (15 cm ø)

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bekleed de vormpjes met het deeg. Verhit in een koekenpan de olie. Bak de uien 3 min. Klop intussen de eieren los met de ricotta, parmezaanse kaas, tijm en zout en peper naar smaak. Verdeel de uiringen over de deegbodems. Schenk er het ei-ricottamengsel op. Bak de taartjes in de voorverwarmde oven in 30 min. goudbruin en gaar. Meng de sla met de dressing en peper naar smaak. Serveer de salade erbij.

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden