Week 51 Maandag – Rood uientaartje met ricotta
Rood uientaartje met ricotta. Categorie: vegetarisch
Keuken: Mediterraan
20 MIN. + 30 OVENMIN. (ca. 725 kcal p.p.)
Categorie: vegetarisch
Keuken: Mediterraan
Ingrediënten:
8 plakjes bladerdeeg
3 el olijfolie
600 g rode ui, in ringen
4 eieren
250 g ricotta
50 g parmezaanse kaas, geraspt
2 tl gedroogde tijm
200 g ijsbergsla
3 el yoghurt sladressing
4 ingevette taartvormpjes (15 cm ø)
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bekleed de vormpjes met het deeg. Verhit in een koekenpan de olie. Bak de uien 3 min. Klop intussen de eieren los met de ricotta, parmezaanse kaas, tijm en zout en peper naar smaak. Verdeel de uiringen over de deegbodems. Schenk er het ei-ricottamengsel op. Bak de taartjes in de voorverwarmde oven in 30 min. goudbruin en gaar. Meng de sla met de dressing en peper naar smaak. Serveer de salade erbij.