null Beeld

Week 45 Vrijdag: Zalmkoekjes met salade

Dit recept is eenvoudig en snel te bereiden. Verukkelijke zalmkoekjes met salade.

Categorie: vis

Keuken: Werelds

Ingrediënten

1 kg vastkokende aardappelen, geschild en in stukken

1 blik roze zalm (418), in stukjes

1 ei, losgeklopt

3 volle el bloem

1/2 komkommer, in blokjes van 3 mm

4 el yoghurtdressing (fles)

1 ijsbergsla, in reepjes

4 el olijfolie

Bereidingswijze

Kook de aardappelen in water met zout in 15 min. gaar. Meng de zalm met het ei, de bloem en zout en peper naar smaak. Vorm er kleine koekjes van. Meng de komkommer met de dressing en zout en peper naar smaak. Schep door de ijsbergsla. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie bak de aardappelen in 8 min. goudbruin.

Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de zalmkoekjes in 2 min. per kant bruin en gaar. Verdeel de zalmkoekjes met de salade over 4 borden. Serveer met de aardappelen.

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden