Week 45 Vrijdag: Zalmkoekjes met salade
Dit recept is eenvoudig en snel te bereiden. Verukkelijke zalmkoekjes met salade.
Keuken: Werelds
Ingrediënten
1 kg vastkokende aardappelen, geschild en in stukken
1 blik roze zalm (418), in stukjes
1 ei, losgeklopt
3 volle el bloem
1/2 komkommer, in blokjes van 3 mm
4 el yoghurtdressing (fles)
1 ijsbergsla, in reepjes
4 el olijfolie
Bereidingswijze
Kook de aardappelen in water met zout in 15 min. gaar. Meng de zalm met het ei, de bloem en zout en peper naar smaak. Vorm er kleine koekjes van. Meng de komkommer met de dressing en zout en peper naar smaak. Schep door de ijsbergsla. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie bak de aardappelen in 8 min. goudbruin.
Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de zalmkoekjes in 2 min. per kant bruin en gaar. Verdeel de zalmkoekjes met de salade over 4 borden. Serveer met de aardappelen.