null Beeld

Week 4 Maandag – Kalkoenfilet met perzikjus

Kalkoenfilet met perzikjus HOOFDGERECHT - 4 PERSONEN 30 MIN. (ca. 415 kcal p.p.)

Categorie: gevogelte

Keuken: Hollands

25 g boter

500 g kalkoenfilet

700 g krieltjes (koelvers)

800 g broccoli, in roosjes

1 ui, gesnipperd

3 perziken, in partjes

2 el abrikozenjam

2 el peterselie, fijngehakt

Smelt in een braadpan de boter. Bestrooi de kalkoenfilet met zout en peper en bak in 20 min. bruin en gaar. Kook de krieltjes in 10 min. gaar. Kook de broccoli in 8 min. beetgaar. Neem het vlees uit de pan. Fruit de ui, bak de perzik mee. Roer de jam erdoor en schenk 75 ml water in de pan. Laat 2-3 min. koken. Snijd de kalkoenfilet in plakjes en leg ze op een schaal. Schep er de jus bij. Serveer met de kriel en de broccoli.

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden