null Beeld

Week 31 Dinsdag – Gemarineerde tofu met mihoen

HOOFDGERECHT - 4 PERSONEN

20 MIN. (ca. 490 kcal p.p.)

Categorie: vegetarisch

Keuken: Oosters

375 g tofu naturel (blok), uitgelekt

3 el sojasaus

2 limoenen

1 kleine rode peper, in ringetjes

250 g mihoen

4 el (wok)olie

1/2 spitskool (ca. 600 g), in reepjes

2 el koriander, grofgehakt

Dep de tofu goed droog met keukenpapier en snijd in 8 plakken. Leg de tofu in een schaal. Pers 1 limoen uit en snijd de andere in partjes. Meng de sojasaus met het limoensap en de peperringetjes. Schenk de marinade over de tofu en marineer 5 min. Kook de mihoen volgens de aanwijzingen. Verhit in een wok 2 el olie. Roerbak de spitskool 3 min. Neem de tofu uit de marinade. Verhit in een koekenpan de resterende 2 el olie en bak de tofu in 2 min. per kant bruin. Schep de mihoen door de spitskool. Voeg de marinade, de koriander en naar smaak een extra scheutje sojasaus toe. Verdeel de mihoen over 4 diepe borden en leg er de tofu bij. Serveer met de partjes limoen.

Kidstip

Eten er kinderen mee? Laat de rode peper achterwege en zet de sambal of zoete chilisaus apart op tafel.

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden