Week 29 Vrijdag – Kipwrap met mango
HOOFDGERECHT - 4 PERSONEN
20 MIN. (ca. 525 kcal p.p.)
Keuken: Werelds
300 g kipfilet, in reepjes
2 tl kerriepoeder
2 el zonnebloemolie
1 gele paprika, in reepjes
1 rode ui, in halve ringen
1 blikje maïs (ca. 200 g), uitgelekt
4 grote of 8 medium wrap tortilla’s
125 ml zure room
2 el mayonaise
200 g ijsbergsla met tuinkruiden (koelvers)
1 mango, in schijfjes
Bestrooi de kipreepjes met de kerriepoeder en zout en peper naar smaak. Verhit in een koekenpan de olie. Bak de kipreepjes 2 min. Voeg de paprika toe en bak nog 5 min. Schep er de uiringen en maïs door en bak nog 1 min. Verwarm intussen de wraps volgens de aanwijzingen. Meng de zure room met de mayonaise. Besmeer de wraps met 3/4 van de room. Beleg de wraps met een beetje ijsbergsla, de kipreepjes met de groenten en schijfjes mango. Bestrooi met zout en peper. Rol de wraps op en wikkel ze in een servet of zet ze vast met een prikker. Leg de wraps op 4 borden. Verdun de rest van de room met 1-2 el water. Voeg zout en peper naar smaak toe. Meng er de rest van de ijsbergsla door. Serveer de salade bij de wraps.