null Beeld

Week 29 Maandag – Courgettetaart met ricotta & bacon

HOOFDGERECHT - 4 PERSONEN

25 MIN. + 35-40 OVENMIN. (ca. 795 kcal p.p.)

Categorie: vlees

Keuken: Mediterraan

3 el olijfolie

2 courgettes, in plakjes

8 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid

150 g bacon (vleeswaren)

250 g ricotta

100 g geraspte jongbelegen kaas

1 ei, losgeklopt

2 el tijmblaadjes

quiche- of taartvorm (24-26 cm ø), ingevet

Verhit in een koekenpan de helft van de olijfolie. Bak de helft van de plakjes courgette 2 min. en schep ze op een bord. Bak in de resterende olijfolie de rest van de courgette. Verwarm de oven voor tot 200ºC. Bekleed de vorm met de deegplakjes. Vouw overhangend deeg terug. Leg de bacon op de deegbodem. Klop de ricotta met de kaas en het ei glad. Meng de tijm erdoor en zout en peper naar smaak. Schep het mengsel op de bacon. Verdeel er de courgette over. Bestrooi met zout en peper naar smaak. Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 35-40 min. goudbruin en gaar. Lekker met een tomatensalade.

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden