null Beeld

Week 25 Donderdag – Salade caprese met parmaham

HOOFDGERECHT - 4 PERSONEN 15 MIN. (ca. 725 kcal p.p.)

Categorie: vlees

Keuken: Italiaans

800 g trostomaten

2 bollen (buffel)mozzarella

200 g parmaham

4-5 el olijfolie extra vierge

3 el basilicumblaadjes

2 ciabattabroden (vers of afbak)

Snijd de tomaten en de mozzarella in plakjes. Schik ze met de ham op een grote schaal of 4 borden. Sprenkel er de olijfolie over en de basilicum en zout en peper naar smaak. Serveer met het ciabatta.

Tip Ook lekker met knapperig, ovenwarme focaccia.

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden