null Beeld

Week 21 Vrijdag – Aardappelschotel met tonijn

HOOFDGERECHT - 4 PERSONEN 15 MIN. + 25 OVENMIN. (ca. 445 kcal p.p.)

Categorie: vis

Keuken: Hollands

25 g boter

2 prei, in ringen

225 g tuinerwten (diepvries)

700 g aardappelpartjes (koelvers)

2 blikjes tonijn naturel (185 g), uitgelekt

1 rode ui, in plakken

100 g geraspte jongbelegen kaas

ingevette ovenschaal (inhoud 2 l)

Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Smelt in een hapjespan de boter. Bak de prei met de erwten 4 min. Schep er de aardappelpartjes, de tonijn en zout en peper naar smaak door. Schep in de ovenschotel. Verdeel er de plakken ui en de kaas over. Bak de aardappelschotel in de voorverwarmde oven in 25 min. goudbruin en gaar.

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden