null Beeld

Week 2 Maandag – Zuurkoolquiche met rookworst

Zuurkoolquiche met rookworst Categorie: vlees Keuken: Frans/Hollands

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: 15 min. + 30-35 ovenmin.

ca. 625 kcal p.p.

Ingrediënten

5 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid

500 g verse zuurkool, uitgelekt

250 g rookworst, in blokjes

3 eieren

125 ml crème fraîche

75 g geraspte jonge kaas

2 tl gedroogde bladselderij of peterselie

quiche- of taartvorm (24-26 cm ø), ingevet

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Bekleed de vorm met de deegplakjes. Vouw overhangend deeg terug. Meng in een kom de zuurkool met de rookworst. Klop de eieren met de crème fraîche los. Voeg de kaas, de kruiden en zout en peper naar smaak toe. Meng het ei-kaasmengsel door de zuurkool. Verdeel de zuurkool over de deegbodem. Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 30-35 min. goudbruin en gaar.

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden