null Beeld

Week 18 Vrijdag – Kipkebab met kruidige couscous

HOOFDGERECHT (4 PERSONEN)

20 MIN. (ca. 590 kcal p.p.)

Categorie: gevogelte

Keuken: Turks

400 g kipfilet, in lange repen

1 tl kerrie-poeder

1/2 tl gemalen kaneel

4 el olijfolie

1 ui, gesnipperd

4 pruim-tomaten, in blokjes

1 el harissa • 300 g couscous

1 blik kikkererwten (425 ml), uitgelekt

1 bosje platte peterselie, grofgehakt

Bestrooi de kipfilet met de kerrie-poeder, komijn en zout en peper naar smaak. Verhit in een koekenpan 2 el olie. Bak de kipkebabs in 8-10 min. bruin en gaar. Verhit in een hapjespan 2 el olie. Bak de ui en tomaat 2 min. Voeg de harissa (of meer naar smaak) toe en bak nog 1 min. Schep de couscous en kikkererwten erdoor. Schenk 500 ml water in de pan en breng aan de kook. Neem de pan van het vuur en laat de couscous afgedekt 5 min. wellen. Roer de couscous met een vork los. Meng de peterselie en zout en peper naar smaak erdoor. Schep de couscous op 4 borden en leg er de kipkebabs bij. Lekker met knoflooksaus en een partje citroen of limoen.

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden