null Beeld

Week 15 Dinsdag – Sperziebonencurry met tofu

HOOFDGERECHT - 4 PERSONEN

20 MIN. (ca. 670 kcal p.p.)

Categorie: vegetarisch

Keuken: Indiaas

300 g basmatirijst

2 el olie

375 g tofu, in blokjes

400 g cherrytomaten

300 g gebroken sperziebonen (diepvries)

2 el madras currypasta

400 ml kokosmelk

3 el peterselie of koriander, fijngehakt

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een wok. Bak de tofu 2 min. op hoog vuur. Bak de tomaten 2 min. mee. Schep de sperziebonen erdoor en bak nogmaals 2 min. Voeg de currypasta en de kokosmelk toe. Breng aan de kook. Kook de curry in ca. 5 min. gaar en tot de gewenste sausdikte. Schep de rijst op 4 borden. Verdeel er de curry bij en bestrooi met de peterselie of koriander.

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden