null Beeld

Week 12 Maandag – Bloemkool met ham-kaassaus

HOOFDGERECHT - 4 PERSONEN

20 MIN. (ca. 550 kcal p.p.)

Categorie: vlees

Keuken: Hollands

Ingrediënten

1 bloemkool, in roosjes

25 g boter

700 g aardappelschijfjes (koelvers)

200 ml slagroom

100 g geraspte jonge kaas

150 g hamreepjes

2 el peterselie, fijngehakt

Bereiding

Kook de bloemkoolroosjes in een bodem water met zout in 10 min. knapperig gaar. Smelt in een koekenpan de boter. Bak de aardappelschijfjes in 8 min. goudbruin en gaar. Breng de slagroom tegen de kook. Laat de kaas op laag vuur in de room smelten. Voeg de hamreepjes, de peterselie en eventueel een beetje bloemkoolkookvocht toe. Breng op smaak met zout en peper. Leg de bloemkool op 4 borden en verdeel er de ham-kaassaus over. Serveer met de aardappelschijfjes.

Tip

Gratineer de bloemkool met de kaassaus in een voorverwarmde oven van 200 ºC in ca. 15 min.

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden