null Beeld

Week 1 Donderdag – Spruitjesstamppot met honingspek

Spruitjesstamppot met honingspek HOOFDGERECHT - 4 PERSONEN 30 MIN. (ca. 690 kcal p.p.)

Categorie: vlees

Keuken: Hollands

1,5 kg kruimige aardappelen, geschild en in stukken

500 g spruiten, schoongemaakt

50 g boter

1 ui, gesnipperd

300 g speklappen, in repen

2 el honing

200 ml melk

Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Voeg na 10 min. de spruiten toe. Smelt in een koekenpan 25 g boter. Fruit de ui. Voeg de spekrepen toe en bak in 8 min. uit. Meng er de honing door. Giet de aardappelen met de spruiten af. Schenk de melk erbij. Zet de pan op laag vuur en stamp tot smeuïge stamppot. Schep het spek met het bakvet en zout en peper naar smaak erdoor. Schep de stamppot op 4 borden.

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden