null Beeld

We gaan worteltjestaart maken!

Worteltaart met een kopje kruidenthee is een lekkere en gezonde(re) snack. Het onderstaande recept is glutenvrij en onweerstaanbaar lekker.

Dit heb je nodig voor 2 taartjes:

Voor de taartjes:

1 kop wortelpulp (bijvoorbeeld uit de juicer)

1 ei

1 schep kokosbloesemsuiker

1 volle theelepel pompoentaartkruiden of speculaaskruiden of kaneel

Voor de topping:

100 ml geitenhangop

Citroensap van een halve citroen

Handje bessen

Frambozen (zoveel als je lekker vindt)

Overige benodigdheden

2 bakvormpjes (rond of vierkant)

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe de wortelpulp, het ei, de kruiden en de kokosbloesemsuiker in een middelgrote kom en meng goed, totdat het een consistent beslag vormt.

Verdeel het beslag over de 2 bakvormpjes en bak 30 minuten.

Knijp de citroen uit in de hangop en roer goed door. Doe de hangop en het fruit in de blender en de topping is klaar.

Smeer de bovenkant van de taartjes ermee in en garneer met wat frambozen.

null Beeld

Dit en meer lees je in 'Good Food, Word in 1 maand de beste versie van jezelf', geschreven door voedingscoach Laurianne Ruhé. Dit boek kun je online bestellen bij Bol.com.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox? Ga naar margriet.nl/nieuwsbrief

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden