Wat is jouw favoriete spinazierecept?
- In samenwerking met iglo -
Met beiden een volle boodschappentas met daarin iglo-diepvriesspinazie kregen culinair redacteur Colette Beyne van foodblog De keuken van Colette en foodvlogger Miss Foodgloss de opdracht de lekkerste spinazierecepten te maken.
Wat is joúw favoriete spinazierecept?
Stuur jouw favoriete spinazierecept in via redactie@margriet.nl of deel het via social media en gebruik de hashtags #watmaakjijervan #teamcolette. Dan maak je kans om op 12 maart 2016 in de Kookfabriek in Amsterdam samen met een vriend of vriendin deel te nemen aan de kook-battle tussen Colette en Miss Foodgloss. Je zit dan in team Colette. Daarnaast selecteren we tien extra winnaars die samen met een vriend of vriendin mogen aanmoedigen, meestemmen en proeven. Na de battle is er ook nog tijd om te koken.
Doe mee met de kook-battle!
In Margriet editie 3 en 6 vind je de recepten voor een romige risotto en een vegetarische curry. Eerder plaatsten wij al een recept voor zalm-spinaziepakketjes. Deze keer staat het recept voor hartige muffins met spinazie centraal. Deze muffins zijn ideaal voor feestjes. Ze worden gemaakt op basis van iglo spinazie met Boursin.
Colette: “Hartige muffins zijn leuk voor op een buffet in plaats van broodjes bij gebraden vlees of gegrilde kip en bij kazen. Ook doen ze het goed bij pittige tapas zoals chorizo of albondigas. Maar ook zo, met harissa (Noord-Afrikaanse sambal) of tomatenpesto zijn ze heel lekker! Door iglo spinazie met Boursin te gebruiken heeft deze meteen al meer smaak en is wat hartiger. Een mooie combi met het spek en de pijnboompitten".
Hartige muffins met spinazie
Dit heb je nodig voor 12 stuks
- 300 g zelfrijzend bakmeel
- 1 el suiker
- vers gemalen peper, zout
- 100 g spekreepjes
- 1 el olijfolie
- 50 g pijnboompitten
- 1 dl magere yoghurt
- 3 eieren (M)
- 2 tl Tabasco
- 450 g iglo spinazie met Boursin (diepvries)
- flinke kneep vers citroensap
- chili-flakes
En zo maak je ze
Verwarm de oven voor op 180°C (hete lucht). Vet de holtes van een muffin bakvorm in met olie. Roer het bakmeel, de suiker en het zout door elkaar. Bak de spekreepjes in de olie lichtbruin en roer er van het vuur af de pijnboompitten door.
Klop de yoghurt, de eieren en de Tabasco door elkaar met een houten lepel. Verwarm de iglo spinazie met Boursin totdat deze ontdooid is. Roer de spinazie en het spekjes-pittenmengsel door de yoghurtmix en voeg dan het bakmeel in gedeelten toe. Klop steeds krachtig tot een homogeen beslag en voeg dan pas nieuw meel toe. Maak op smaak met citroensap, chili-flakes, peper en zout.
Bak de muffins 35 minuten in de oven of tot ze lichtbruin zijn. Stort ze op een rooster en laat afkoelen tot lauwwarm. Lekker met harissa (Noord-Afrikaanse sambal) of tomatenpesto.
Altijd spinazie in huis
Colette: “Soms heb je geen heel pak spinazie nodig. Met de handige deelblokjes gebruik je enkel wat je nodig hebt en de rest kan terug in de diepvries, zo gebruik je steeds verse spinazie met een optimale smaak. Je hebt dus nooit teveel en hoeft ook niets weg te gooien.”
Kijk voor meer informatie en weetjes op de website van iglo. Benieuwd naar het recept van Miss Foodgloss? Bekijk
haar eerste receptvideo.
Download hier de actievoorwaarden.
productie: colette beyne. styling: judith baehner. fotografie: eric van lokven. bereiding: goran todorovic. Grote kommen, bestek (dille & kamille), kleine kom, onderzetter (nijhof)