null Beeld

Wagyu biefstuk in rode wijnsaus, aardappeltaartje, haricots verts

Hoofdgerecht: het malse, sappige en smaakvolle vlees van de Wagyu-biefstuk en een heerlijke wijnsaus met truffel.

Voorbereidingstijd: 20 minuten

Bereidingstijd: 40 minuten

Benodigde hoeveelheden per persoon

250 gr Opperdoezer ronde

100 ml runderfond (Lacroix)

1/4 zwarte truffel

1 citroen

125 gr haricots verts

1/2 sjalotje

125 ml BIO fairtrade rode wijn, shiraz

1 Wagyu biefstuk

50 gr + 15 gr BIO wilde Weidekaas

50 ml slagroom (Polderland)

scheutje olijfolie extra vergine - Coppini

1 teentje knoflook (Lautrec)

1/4 ui

beetje paneermeel

snufje zwarte peper (korrels Sarawak)

snufje zeezout (Sylvain LeDuc)

handgeslagen roomboter gezouten 2,8 % (Bordier)

20 gr handgeslagen roomboter gezouten 2,8 % (Bordier)

1 BIO ei

100 ml BIO volle melk (Pur Natur)

Bereiding

1. Snipper de ui en snijd de knoflook in kleine plakjes. Fruit de ui en de knoflook aan. Kook de aardappelen en stamp deze fijn met een stamper. Voeg de boter, melk, ui, knoflook, peper en zout toe en een klein beetje geraspte oude kaas.

2. Vet een springvorm in met boter en bestrooi de zij- en onderkant met paneermeel. Doe de aardappelen in de springvorm. Klop de eieren met de room, giet het mengsel over de aardappelen en rasp nog wat kaas erover. Doe de springvorm ongeveer 30 minuten in de oven op 180 graden, totdat de bovenkant knapperig, bruin is.

3. Voor de rode wijnsaus met truffel: Fruit de sjalotjes aan en voeg daar de fond, wijn, zout en peper aan toe, laten dit tot de helft inkoken. Haal het mengsel door een zeefje en voeg daarna de fijngesneden truffel toe.

4. Blancheer de sperziebonen, kook deze kort en spoel daarna af met koud water. Rasp de schil van de citroen en snijd de knoflook fijn. Besprenkel de groente met olijfolie verdeel geraspte citroenschil en de knoflook over de groente.

5 De Wagyu-biefstuk op middelhoog vuur op de grill bakken, 1-5 minuten per kant naar gelang voorkeur van doorbakkenheid.

Lekker makkelijk en vers: bestel de ingrediënten voor dit recept direct online bij Culinaire Versmarkt met onderstaande button.

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden