null Beeld

Vruchtbaarheid en voeding

Verhoog je vruchtbaarheid: deze voeding moet je uit de weg gaan.

Zwanger worden is niet voor iedereen gemakkelijk. Tien tot twintig procent van de vrouwen worden niet binnen een jaar zwanger wanneer ze het proberen. Voeding speelt een belangrijke rol bij de vruchtbaarheid. Wil je zwanger worden? Dan is het verstandig om deze voedingsmiddelen te mijden.

Magere zuivelproducten

Je zou misschien denken dat magere zuivelproducten veel beter voor je zijn dan de vette varianten. Niet als je zwanger wilt worden! Uit diverse onderzoeken is gebleken dat vrouwen die magere zuivelproducten gebruiken minder kans hadden om zwanger te worden dan vrouwen die volle zuivelproducten gebruiken.

Frisdrank

Volgens onderzoek dat werd uitgevoerd door verpleegkundigen, heeft het drinken van frisdrank een negatief effect op je vruchtbaarheid. Dit heeft te maken met je bloedsuikerspiegel die erg hoog is als je regelmatig frisdrank drinkt. Veel drinken is trouwens wel goed voor je vruchtbaarheid, maar houd het bij water!

Junkfood

Transvetten, die voornamelijk voorkomen in junkfood, verminderen de vruchtbaarheid. Het gaat om ongezonde vetten die vooral zitten in koekjes, gefrituurd eten, gebak en chips. Natuurlijk hoef je niet alles te laten staan, maar wanneer je er te veel van binnenkrijgt, verklein je de kans om zwanger te worden aanzienlijk. Dit geldt overigens ook voor mannen. De kwaliteit van hun sperma gaat er namelijk door achteruit.

Alcohol

De Gezondheidsraad in Nederland adviseert stellen die zwanger proberen te worden om geen alcohol te drinken. Alcohol zou zowel de vruchtbaarheid van de man, als de vruchtbaarheid van de vrouw verminderen. De hoeveelheid spermacellen en eicellen verminderen namelijk. Ook gaat de kwaliteit van de zaadcellen en eitjes achteruit.

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden