null Beeld

vrijdag: Courgettesoep met zalmreepjes

Categorie: vis Keuken: Frans

Categorie: vis

Keuken: Frans

HOOFDGERECHT - 4 PERSONEN

20 MIN. (ca. 495 kcal p.p.)

Ingrediënten

2 courgettes, in blokjes

2 kruimige aardappelen, in blokjes

1,5 liter groentebouillon (van tablet)

100 g gerookte zalmfilet, in reepjes

1 kuipje Boursin Cuisine Knoflook & Fijne kruiden (250 ml)

100 g gerookte zalmfilet, in reepjes

1 stokbrood, in sneetjes

staafmixer

Bereiding

Breng in een (soep)pan de courgette met de aardappelen en de bouillon aan de kook. Kook de aardappelen en courgette in 10 min. gaar. Neem de pan van het vuur. Pureer de soep met de staafmixer. Laat de Boursin Cuisine op laag vuur in de soep smelten. Verdeel de zalmreepjes over 4 kommen of diepe borden. Schep de soep over de zalmreepjes en serveer met het stokbrood.

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden