null Beeld

Vrijdag – Boerensalade met calamares

HOOFDGERECHT - 4 PERSONEN 25 MIN. (ca. 450 kcal p.p.)

Categorie: vis

Keuken: Grieks

1 kropsla of little gems

1 rode ui, in ringen

1 paprika, in reepjes

1 komkommer, in plakjes

100 g olijven

500 g calamares

150 g Griekse yoghurt

2 tenen knoflook, fijngesneden

1 bosje platte peterselie, grof gehakt

Scheur de sla. Was en droog de bladeren. Verdeel de sla met de ui, paprika, komkommer en olijven over 4 borden. Frituur de calamares volgens de aanwijzingen. Roer intussen de yoghurt met de knoflook, 2 el water en zout en peper tot een dressing. Leg de calamares op de salades. Schep er een beetje tzatzikidressing over en maak af met de peterselie. Geef de rest van de saus apart erbij. Lekker met partjes citroen.

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden