null Beeld

Vriendenmenu 2

Geniet samen met je vrienden van Crèmesoepje van tomaat en gegrilde paprika met garnalen, Beenham met spinazie, geitenkaas, gerookte amandel & honing, en Abrikozentaart met kaneelroom.

Dit zijn de gerechten uit het vriendenmenu van culinair weblogster Janneke Philippi.

Voorgerecht:

Het voorgerecht bestaat uit Crèmesoepje van tomaat en gegrilde paprika met garnalen.

Janneke: ‘Maak dit simpele maar verrukkelijke soepje al 2-3 dagen eerder (of nog eerder en vries het in!). Koud is dit soepje overigens ook erg lekker.’

Hoofdgerecht

Het hoofdgerecht uit het vriendenmenu bestaat uit Beenham met spinazie, geitenkaas, gerookte amandel & honing.

Janneke: ‘Wanneer ik een groter gezelschap te eten krijg, schuif ik het liefst een stuk vlees in de oven. Je hebt er geen omkijken naar, je huis ruikt heerlijk en het geeft meteen een feestelijke tintje op tafel.’

Nagerecht

Het nagerecht uit het vriendenmenu bestaat uit een Abrikozentaart met kaneelroom.

Janneke: ‘In de zuidmediterrane keuken worden veel specerijen en noten gebruikt, vooral in patisserie. Met name kaneel is een van de favorieten maar ook kruidnagel, en gember worden veel gebruikt. Allemaal kruiden die elkaar goed aanvullen en zorgen voor een heerlijke geur en ‘warme’ smaak.’

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden