Margriet logo

PREMIUMRecept (voor 4 personen)

Volkoren-speltpasta met gekaramelliseerde venkel, tomaten en knoflook-zuurdesemcrumble

null Beeld Wout Hendrickx. Recepten & foodstyling: Debby de Mangelaere.
Beeld Wout Hendrickx. Recepten & foodstyling: Debby de Mangelaere.

Volkoren-speltpasta heeft een stevige bite. Lekker in combinatie met gekaramelliseerde venkel, ­tomaten en een knoflook-zuurdesemcrumble

Ingrediënten:

  • 3 el milde olijfolie
  • 2 venkelknollen, in dunne repen
  • versgemalen peper, zout
  • blaadjes van ½ takje tijm
  • 1 tl honing
  • 2 sneden zuurdesembrood, geplet
  • handje peterselie, fijngehakt
  • 400 g volkoren-speltpasta
  • 4 ­tomaten, zaadlijsten verwijderd, in blokjes
  • extra nodig: keukenmachine

Verhit 2 el van de olie op lage pit en bak hierin de venkel tot deze zacht is. Breng op smaak met peper, zout en wat tijmblaadjes. Voeg de honing toe en laat licht karamelliseren. Hak het brood fijn in de keukenmachine. Verhit 1 el olie en bak hierin de broodkruimels samen met de knoflook goudbruin. Breng op smaak met peper en zout en roer de peterselie erdoor. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat uitlekken. Schep om met de venkel en tomatenblokjes en breng eventueel verder op smaak met peper en zout. Bestrooi met de zuurdesem-crumble en serveer ­direct.

Bereidingstijd: ± 40 min.

Colette Beyne (bewerking).Wout Hendrickx. Recepten & foodstyling: Debby de Mangelaere.

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden