PREMIUMRecept (voor 4 personen)
Volkoren-speltpasta met gekaramelliseerde venkel, tomaten en knoflook-zuurdesemcrumble
Volkoren-speltpasta heeft een stevige bite. Lekker in combinatie met gekaramelliseerde venkel, tomaten en een knoflook-zuurdesemcrumble
Ingrediënten:
- 3 el milde olijfolie
- 2 venkelknollen, in dunne repen
- versgemalen peper, zout
- blaadjes van ½ takje tijm
- 1 tl honing
- 2 sneden zuurdesembrood, geplet
- handje peterselie, fijngehakt
- 400 g volkoren-speltpasta
- 4 tomaten, zaadlijsten verwijderd, in blokjes
- extra nodig: keukenmachine
Verhit 2 el van de olie op lage pit en bak hierin de venkel tot deze zacht is. Breng op smaak met peper, zout en wat tijmblaadjes. Voeg de honing toe en laat licht karamelliseren. Hak het brood fijn in de keukenmachine. Verhit 1 el olie en bak hierin de broodkruimels samen met de knoflook goudbruin. Breng op smaak met peper en zout en roer de peterselie erdoor. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat uitlekken. Schep om met de venkel en tomatenblokjes en breng eventueel verder op smaak met peper en zout. Bestrooi met de zuurdesem-crumble en serveer direct.
Bereidingstijd: ± 40 min.