Vijf lekker warme wintersmoothies
De wind loeit om het huis. Heb je met dat gure weer trek in een smoothie? Een smoothie is natuurlijk altijd lekker en gezond, maar we kúnnen ons voorstellen dat je in dit seizoen geen zin hebt om bevroren banaan en andere ingrediënten te verwerken tot een ijskoud drankje. Goed nieuws! Je kunt je smoothie ook warm drinken.
Warme wintersmoothies
Peer-gembersmoothie
- 1 beker (250 ml) hete, ongezoete amandelmelk
- 1 peer, geschild en in plakjes
- 2 eetlepels amandelboter
- 1 stukje verse gember, geraspt of fijngehakt
- ahornsiroop (optioneel, naar smaak)
Doe alle ingrediënten in de blender en mix ze tot een gladde massa. Doe hierna de smoothie nog even in een beker die geschikt is voor de magnetron en verwarm 15 tot 30 seconden, of totdat de gewenste temperatuur is bereikt.
Warme zoete aardappel-smoothie
- 1 beker hete, ongezoete amandelmelk
- ½ zoete aardappel, gekookt en gepureerd
- 2 eetlepels amandelboter
- 1 stukje gember, geraspt of fijngehakt
- ½ eetlepel ahornsiroop
- 1 theelepel kaneel
Doe alle ingrediënten in de blender en mix ze tot een gladde massa. Warm het geheel eventueel nog een beetje op in de magnetron als je het te koud vindt.
Pindakaas-banaan-chocoladesmoothie
- 1 beker hete, ongezoete amandelmelk
- 1 rijpe banaan
- 2 eetlepels natuurlijke pindakaas
- 1 ½ eetlepel ongezoete cacaopoeder
- 1 theelepel kaneel
- snufje zout
Doe alle ingrediënten in de blender en mix ze tot een gladde massa.
Warme chai tea latte-smoothie
- 1 beker hete chai thee
- 125 ml kokosmelk, verwarmd
- 2 eetlepels amandelboter
- 1 stukje gember, geraspt of fijngehakt
- ½ eetlepel ahornsiroop
- ½ theelepel kaneel
Doe alle ingrediënten in de blender en mix ze tot een gladde massa. Verwarm het geheel eventueel nog een beetje indien nodig...
Warme appel-kaneel-havermoutsmoothie
- 1 beker hete melk
- 1 appel, zonder klokhuis en in plakjes gesneden
- 35 g havermout
- ½ eetlepel ahornsiroop
- 1 theelepel kaneel
Doe alle ingrediënten n de blender en mix ze tot een gladde massa.
Bron: prevention.com Foto's: Evan Johnson