Margriet logo
Vermijd deze 5 fouten bij het maken van rendang Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Vermijd deze 5 fouten bij het maken van rendang

Rendang, het is misschien wel de bekendste maaltijd uit de Indische keuken. Je kunt het op verschillende manieren maken en juist dát maakt het zo ingewikkeld. Pas de volgende keer dat je dit heerlijke gerecht maakt op voor deze vijf veelgemaakte fouten.

1. Je hebt verkeerd vlees

Bij rendang kan het al misgaan als je het verkeerde vlees koopt. De voorbereiding begint namelijk bij het kiezen van het juiste vlees en dat is meestal niet te vinden in de supermarkt. Volgens Lekker eten met Linda kun je voor rendang kiezen tussen sukadelappen of riblappen. Sukadelappen hebben iets meer vet, dus het is maar net wat je voorkeur heeft. Ga in elk geval naar een goede slager.

2. Geen (goede) boemboe

Een goede boemboe door je rendang is echt allesbepalend. Beaufood raadt dan ook sterk af om een kant en klare boemboe te kopen. Ga in plaats daarvan lekker langs de toko voor verse ingrediënten als pepers, gember, kardemompoeder, korianderpoeder, komijnpoeder en galangal. Die geven je gerecht veel meer smaak.

3. Je laat het vlees te heet worden

Rendang is eigenlijk een soort stoofvlees en je wist misschien al wel dat stoofvlees niet het makkelijkste gerecht is om te maken. Voor het perfecte stoofvlees zorg je dat het vlees van binnen niet te warm wordt, anders wordt het taai. Gebruik dus vooral een vleesthermometer om er zeker van de zijn dat je rendang zacht en mals wordt.

4. Het suddert te kort

Je wilt er zeker van zijn dat je sukadelappen of riblappen lekker mals worden. Om dat voor elkaar te krijgen stelt Culi Sandra voor om je pan minstens twee uur op het vuur te zetten. Langer mag natuurlijk altijd, als het vlees maar mooi zacht wordt. Net als stoofvlees wordt rendang alleen maar lekkerder, hoe langer het op staat. Je kunt het dus ook gerust een dag van tevoren klaarmaken

5. Je bereidt het in de slowcooker

Wanneer je rendang in een slowcooker klaarmaakt is het, omdat er dan nog veel vocht over is, eerder een curry te noemen dan stoofvlees. Het kan natuurlijk zo zijn dat je deze vorm van rendang lekker vindt, maar oorspronkelijk hoort volgens Eetspiratie bij rendang alle saus volledig verdampt en ingekookt te zijn.

Sanne van der LindenGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden