null Beeld

Verantwoorde tussendoortjes in de speeltuin

De zomer komt eraan... tijd voor kinderen om lekker buiten te spelen! En daar hebben ze natuurlijk voldoende energie voor nodig. Zorg daarom dat je altijd wat verantwoorde tussendoortjes op zak hebt. Vermijd de varianten waar veel suiker in zit, maar kies bewust!

Hoe zit het eigenlijk met de tussendoortjes die wij onze kinderen geven? Om dit uit te zoeken heeft SiSi in samenwerking met Jongegezinnen.nl en VolgensMama.nl een onderzoek gedaan. Hieruit blijkt dat de meeste ouders elke dag een tussendoortje aan hun kinderen geven. Dit hoeft natuurlijk niet ongezond te zijn, er zijn ook verantwoorde keuzes zoals een stuk fruit.

Veel ouders zien drankjes niet als een tussendoortje maar dat is het natuurlijk wel. Ook hier is het dus belangrijk dat je nadenkt over welke keuze verantwoord is. Veel mensen denken dat frisdrank het meeste suiker bevat. Maar dat hoeft niet altijd zo te zijn, drankjes van SiSi zijn hier een goed voorbeeld van. Vrouwonline.nl zet een aantal goede tips voor verantwoorde drankjes voor je op een rij:

•Kijk altijd op het etiket hoeveel suiker er in tussendoortjes zit. Een beetje suiker mag, maar natuurlijk niet te veel.

•Gebruik de handige fris- en fruitdrankvergelijker waar je snel kunt zien hoe het zit met de suikers en calorieën in drankjes.

•Wist je dat SiSi producten het 'Ik kies bewust' logo dragen en 30 tot 50 procent minder suiker bevatten dan reguliere fris- en fruitdranken? Een bewuste keuze!

•Veel ouders kiezen samen met hun kinderen welke tussendoortjes er gekocht worden. Kies daarom voor SiSi want kinderen vinden het heerlijk.

Veel plezier in de speeltuin!

Welke tussendoortjes geef jij je kind het liefst? Laat hieronder je mening achter!

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden