null Beeld

Venkelpartjes met gebakken schol met sinaasappel & Roomsaus

Hoofdgerecht voor 4 personen. Bereidingstijd: ± 20 min.

Venkel heeft een fijne, lichtzoete anijssmaak, die het best tot zijn recht komt als je de venkel kort kookt of stoomt. Extra lekker met Roomsaus van Knorr.

Ingrediënten

1 kg kruimige aardappels

600 g venkel

1 biologische sinaasappel

4 el vloeibare margarine

4 scholfilets

peper, zout

1 zakje Knorr Mix voor Roomsaus

100 ml melk

Bereidingswijze

Kook de aardappels in weinig water in ± 20 min. en giet ze af. Bewaar het venkelgroen, snijd de venkel in partjes. Rasp de schil van de sinaasappel en verdeel het vruchtvlees in stukjes. Kook de venkel in kokend water ± 5 min. beetgaar. Giet af, vang wat kooknat op en doe beide met 1 el margarine terug in de pan. Laat met het deksel op de pan nog ± 5 min. garen op laag vuur.

Dep de vis droog en bestrooi met peper en zout. Verhit de resterende margarine in een koekenpan en bak de vis in ± 3 min. aan elke kant lichtbruin en gaar. Voeg op het laatst de sinaasappelrasp en de stukjes sinaasappel toe en warm mee. Maak de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Stamp de aardappels fijn met de melk en schep het venkelgroen door de puree.

Leg de vis op verwarmde borden, schep de venkel erbij en verdeel de Roomsaus erover. Geef de aardappelpuree erbij.

Weetje

Venkel heeft een fijne, lichtzoete anijssmaak, die het best tot zijn recht komt als je de venkel kort kookt of stoomt. Extra lekker met Roomsaus van Knorr.

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden