null Beeld

Tilapiafilet in bananenblad

Ingrediënten

400 g tilapiafilet - 8 bananenbladeren - 2 teentjes knoflook - 1 tl gemalen zwarte peper - 2 el gembersiroop - 1 gehakte serehstengel - 75 ml sojasaus - 1 el worcestershiresaus

Zo maak je het!

Verwarm de oven voor op 18o°C. Pureer in een keukenmachine knoflook, peper, gembersiroop, gehakte serehstengel, sojasaus, worcestershiresaus. Giet het mengsel over de tilapiafilet, verdeeld in 8 stukken, en marineer 2 uur. Dompel 8 ronde bananenbladeren kort in kokend water, zodat het blad soepel wordt. Haal de vis uit de marinade, ontwikkel ze met bananenblad en zet vast met een prikker. Gaar de pakketjes 10 min. in de oven.

Extra informatie

Bereidingstijd: ongeveer 25 minuten + 2 uur marineren

Calorieën: 170

Streep-je-Slank vakjes: 17

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden