Margriet logo

PREMIUM4 personen

Sticky rice met mango (Khao Niaow Ma Muang)

null Beeld Wout Hendrickx. Recepten & foodstyling: Sonja Peters.
Beeld Wout Hendrickx. Recepten & foodstyling: Sonja Peters.

Simpel, maar heerlijk is in kokosmelk gekookte kleefrijst met mango en licht naar noten smakend zwart sesamzaad. Eigenlijk een dessert, maar probeer het ook eens bij het ontbijt.

Dit heb je nodig:

Ingrediënten voor
sticky rice met mango
(Khao Niaow Ma Muang)

  • 200 g kleefrijst
  • 400 ml kokosmelk
  • 80 g rietsuiker
  • 1 steranijs
  • snuf zout
  • vruchtvlees van 1 mango, in dunne reepjes
  • ± 1 el zwart sesamzaad*

Zo maak je sticky rice met mango

Spoel de rijst een aantal keren in koud water. Verwarm de kokosmelk met 100 ml vers water. Voeg de suiker, de ster­anijs, de rijst en het zout toe. Laat de rijst 15 min. zachtjes koken of tot hij gaar is. Roer regelmatig om. Schep de rijst in kommetjes en laat 5 min. afkoelen. Verdeel de mango erover en bestrooi met wat sesamzaad.

Bereidingstijd: ± 25 min.

*Zwart sesamzaad heeft een lichte ­notensmaak. Het wordt veel in de Chinese en Japanse keuken gebruikt. Te koop bij grote supermarkten, Aziatische supermarkten, toko’s, natuurvoedingswinkels en online.

Colette Beyne (bewerking).Wout Hendrickx. Recepten & foodstyling: Sonja Peters.

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden