Staat er pastasalade op het menu? Maak déze vijf fouten dan niet
Een pastasalade doet het altijd goed: bij een barbecue, tijdens een picknick in het park of gewoon op een dinsdagavond. Tóch is een pastasalade die goed van smaak en inhoud is redelijk schaars. Terwijl het niet heel moeilijk is.
Door onderstaande fouten te voorkomen, maak jij voortaan de lekkerste pastasalade.
1. Te weinig dressing gebruiken
Een droge pastasalade is niet lekker, maar een salade waar te veel dressing in zit ook niet. Probeer daarom een balans te vinden door driekwart van de dressing door de salade te mengen als je deze nog even in de koelkast kunt zetten. Een groot deel van de dressing wordt dan al opgenomen. Meng als je de salade gaat serveren daarna de rest erdoor, maar stop voordat de boel zompig wordt.
2. Verkeerde pasta gebruiken
Verse pasta is bij een pastasalade niet op z'n plaats. Door een koude dressing of saus, blijft er namelijk niet veel over van de smaak van de verse pasta. Vermijd grote pasta varianten omdat ingrediënten daar verstopt in kunnen raken. Gebruik gedroogde pasta die klein genoeg is om aan je vork te kunnen prikken zoals fusilli in deze pastasalade met kip, courgette en asperges.
Lees ook
5 tips voor het koken van de perfecte pasta
3. Vergeten op smaak te brengen
Bij koude gerechten kan het moeilijk zijn om direct smaken te onderscheiden. Daarom kun je ze beter vlak voor het serveren nog op smaak brengen met zout en peper. Altijd even proeven nadat je dit hebt gedaan, zodat je gerecht niet te zout of bitter wordt. Soms kan een scheutje citroensap erover nog wonderen doen om de smaak omhoog te halen, en klaar is de pastasalade.
4. Te veel rauwe ingrediënten erin doen
In een pastasalade zijn knapperige ingrediënten heel lekker. Maar te veel wortel, paprika, venkel en rauwe bloemkool is niet lekker. Snijd de rauwe groenten (maximaal drie soorten) heel klein en als je nog broccoliroosjes wilt toevoegen, kun je die het beste even kort blancheren en laten afkoelen. Wat je optioneel ook nog kunt toevoegen zijn artisjokharten of gegrilde paprika op olie uit een potje.
5. Maar één keer zout strooien
Als je in een pastasalade veel zoute ingrediënten als chorizo, salami of spekjes toevoegt, kan het al snel te zout worden. Maar als de basis naar niets smaakt, wordt het alsnog een smakeloze hap. Kook daarom de pasta in gezouten water, breng de groenten op smaak met zout en peper en zorg dat de dressing de juiste combinatie van zoet, zuur en zout is. Zo is jouw salade zonder twijfel een succes.
Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.
Bron | Favorflav.com
Beeld | iStock