null Beeld

Speculaaspoppen

Het Sinterklaasfeest wordt nog leuker en lekkerder met de jouw zelfgemaakte speculaaspoppen.

Voorbereiding: 20 min.

Wachttijd: 1 uur

Bereidingstijd: 25 min.

Aantal porties: 10

Ingrediënten

150 g koude boter

1 citroen

225 g + 2 el zelfrijzend bakmeel

150 el donkerbruine basterdsuiker

1 1/2 - 2 el Silvo Koek- en speculaaskruiden

2-3 el melk

20 hazelnoten

10 garneeramandelen

Extra nodig: fijne rasp, bakpapier en deegroller

Bereidingswijze

1. Snijd de boter in blokjes.

2. Was en rasp de schil van de citroen.

3. Meng in een kom 225 g zelfrijzend bakmeel met de basterdsuiker, zout en de Silvo Koek-en speculaaskruiden door elkaar. Voeg de boterblokjes, citroenrasp en melk toe en kneed er een soepele deegbal van.

4. Laat de deegbal minimaal 1 uur in de koelkast rusten.

5. Verwarm de oven voor op 170 °C en bekleed 2 bakplaten met bakpapier.

6. Rol de deegbal op een met het overige bakmeel bestoven werkblad uit tot een ½ cm dikke deeglap.

7. Snijd 10 poppen uit het deeg en leg deze op de bakplaten. Druk in elke speculaaspop 2 hazelnoten als ogen en een amandel als mond.

8. Bak de speculaaspoppen ca. 25 minuten in de oven. Laat de speculaaspoppen op de bakplaat afkoelen en knapperig worden.

Tips!

Kooktip: Voeg indien het deeg te droog is een beetje extra melk toe.

Variatietip: Maak met grappige uitsteekvormpjes ook eens andere leuke speculaaskoekjes.

Bron

Silvo

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden