null Beeld

Spaanse spinazie

Heerlijk bijgerecht voor 4 personen!

Gezond en gemakkelijk

De stoomovens van Miele

De stoomovens van Miele bewijzen dat de woorden gemak en gezond wel degelijk samengaan. Met de voorgeprogrammeerde kookprogramma’s bereidt u in een handomdraai meerdere gerechten tegelijk, terwijl de stoom ervoor zorgt dat de smaak en vitaminen perfect behouden blijven. De mogelijkheden van de stoomoven zijn oneindig groot. De stoomovens van Miele zijn bovendien eenvoudig te bedienen. Zo zet u wel even, maar niet zomaar wat op tafel!

1 kg verse spinazie

75 g rozijnen

2 eetlepels

1 teen knoflook, fijngehakt

25 g pijnboompitten

100 g chorizo, in reepjes

Was de spinazie in ruim water en laat de blaadjes in een vergiet goed uitlekken. Doe de spinazie in de stoomovenpan en meng de rozijnen erdoor. Schuif de stoomovenpan in de stoomoven, schakel de temperatuur in op 100 °C en de tijd op 1-3 minuten en stoom de spinazie gaar. Verhit intussen de olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook zachtjes glazig. Bak de pijnboompitten en chorizo 1-2 minuten mee. Laat de spinazie nog even in de stoomovenpan uitlekken. Schep de groente in een warme schaal en meng het mengsel van pijnboompitten en chorizo erdoor. Lekker bij geroosterde kip of gegrilde vis.

Hogedrukstoomoven 120 °C gedurende 3-4 minuten

Klik hier voor meer informatie over Miele-stoomovens.

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden