null Beeld

Snijbonen met tomaat en seroendeng

Een heerlijk bijgerecht voor 4 personen.

Gezond en gemakkelijk

De stoomovens van Miele

De stoomovens van Miele bewijzen dat de woorden gemak en gezond wel degelijk samengaan. Met de voorgeprogrammeerde kookprogramma’s bereidt u in een handomdraai meerdere gerechten tegelijk, terwijl de stoom ervoor zorgt dat de smaak en vitaminen perfect behouden blijven. De mogelijkheden van de stoomoven zijn oneindig groot. De stoomovens van Miele zijn bovendien eenvoudig te bedienen. Zo zet u wel even, maar niet zomaar wat op tafel!

600 g snijbonen

4 tomaten

2-3 eetlepels seroendeng

Snijd de snijbonen in stukken van 3 cm en verdeel ze in de stoomovenpan. Schuif de stoomovenpan in de stoomoven, schakel de temperatuur in op 100 °C en de tijd op 7-10 minuten en stoom de snijbonen gaar. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in reepjes. Schep de tomaatreepjes door de snijbonen en stoom nog 1 minuut op 100 °C. Doe de snijbonen met tomaat over in een warme schaal en strooi de seroendeng erover. Lekker bij oosterse gehaktballetjes in zoetzure saus.

Hogedrukstoomoven 120 °C snijbonen gedurende 2-4 minuten, met tomaat laatste minuut op 100 °C.

Klik hier voor meer informatie over Miele-stoomovens.

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden