PREMIUM(4-6 personen)

Smullen van aardappelgnocchi met spruitjes, nduja en kastanjes

null Beeld Chris Court/Taverne Agency
Beeld Chris Court/Taverne Agency

Heerlijk, de combi van spruitjes met kastanjes en zelfgemaakte gnocchi... Eet smakelijk!

Zelf aardappelgnocchi maken is niet moeilijk, maar je moet er wel even de tijd voor nemen. Met de saus van dungesneden spruitjes in combinatie met nduja, een pittige worst uit Zuid-Italië, en de lichtzoete kastanjes wordt het een bijzonder gerecht.

  • 2 el milde olijfolie
  • 200 g nduja, verkruimeld*
  • 240 g gekookte kastanjes, gehalveerd
  • 400 g spruitjes, in zeer dunne reepjes

Voor de aardappelgnocchi

  • 1 kg kleine kruimige aardappelen, schoongeboend
  • Versgemalen zwarte peper, (zee)zout
  • 40 g fijngeraspte pecorino + extra om te serveren
  • 150 g bloem, gezeefd + extra om te bestuiven
  • versgemalen zwarte peper, (zee)zout
  • 2 eierdooiers

Kook voor de gnocchi de aardappelen met schil in water met weinig zout gaar in ±15 min. Laat 10 min. afkoelen en trek de schil er dan af met een puntig mesje.

Stamp de aardappelen tot een fijne puree en roer er de kaas, bloem en peper en zout naar smaak door. Roer de eierdooiers erdoor en meng tot een homogene massa. Bestuif een werkvlak met bloem. Kneed het deeg hierop in 1-2 min. tot een soepele bal en verdeel hem in vieren. Vorm van elk stuk met de hand een rol van 20 cm lang en snijd de rollen vervolgens in plakjes van 1 cm dik. Rol deze tot ovaaltjes met lange punten en leg ze op een met bloem bestoven dienblad of bakplaat. Zet opzij.

Breng ruim water met weinig zout aan de kook en kook de gnocchi hierin in gedeelten 3-4 min. of tot ze boven komen drijven. Schep ze uit de pan in een schaal. Verhit intussen de olie en bak de nduja omscheppend in 4-5 min. krokant. Voeg de kastanjes en spruitjes toe en bak ± 2 min. of tot de spruitjes zacht zijn.

Schep de gnocchi op borden en verdeel het worst-groentemengsel erover. Bestrooi met wat pecorino en geef de rest er apart bij.


Bereidingstijd: ± 1 uur

*Nduja is een pittige smeer-bare worst uit het zuidelijkste puntje van Italië. Hij is te koop bij Italiaanse winkels en online. Je kunt hem eventueel vervangen door 200 g zeer fijngehakte pittige salami.

Styling: Steve Pearce. Tekstbewerking: Colette Beyne.

RedactieChris Court/Taverne Agency
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden